T-Shirt Banner
Sidan 1 av 5 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 10 av 49

Ämne: YEP 90A Scorpion 3020-1000kv

  1. #1
    Aktiv användare latjos avatar
    Reg.datum
    Oct 2015
    Ort
    Sundsvall
    Inlägg
    127

    YEP 90A Scorpion 3020-1000kv

    Hej
    Det vart ett YEP90A med bec 5,5,7,4och 8volt och Scorpion 3020-1000kv till g420.Nu till problemet den vill inte spola upp.Utan blad har jag fått det att funka både med gov i ESC och extern från gyrot(Spirit pro) men med blad så försöker den spola upp men lägger av efter nån sek,går ner i varv för att sen spola upp igen.Så står den bara.Har prövat med olika timing och frekvenser och olika P I värden den går bäst på 16Khz,rek 8Khz.Har sen tidigare 2st YGE ESC dom har det aldrig varit nåt problem med.Nån som har nåt tips?
    Goblin 570 carbon- AR7200BX-Urukay Vbar blueline 5.3Pro-Blade130x-Lynx Oxy3 MiniVbar-Goblin 420 Spirit pro

  2. #2
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    Dackebygd
    Inlägg
    598
    Den spoolar nog upp lite för snabbt?

  3. #3
    Heli-galen nkmas avatar
    Reg.datum
    Nov 2011
    Ort
    Danderyd
    Inlägg
    5 617
    Citat Ursprungligen postat av latjo Visa inlägg
    Hej
    Det vart ett YEP90A med bec 5,5,7,4och 8volt och Scorpion 3020-1000kv till g420.Nu till problemet den vill inte spola upp.Utan blad har jag fått det att funka både med gov i ESC och extern från gyrot(Spirit pro) men med blad så försöker den spola upp men lägger av efter nån sek,går ner i varv för att sen spola upp igen.Så står den bara.Har prövat med olika timing och frekvenser och olika P I värden den går bäst på 16Khz,rek 8Khz.Har sen tidigare 2st YGE ESC dom har det aldrig varit nåt problem med.Nån som har nåt tips?
    Jag har sett ett liknande fenomen som du beskriver.
    I mitt fall, om jag minns rätt, så ryckte den lite utan att spinna upp.
    Jag ändrade lite på "Startup Power". Kan ha varit från 4% till 6%, men jag minns inte.
    Sedan startade den utan problem.

    Jag hade en Scorpion hk 4020-1100kv och en YEP90 (eller YEP100).
    Jag hade 8 khz och 18°.
    Gov. Mode P-Gain: 0.9
    Gov. Mode I-Gain: 0.05

    Jag har en liten "plan" som jag följer med YEP och YGE som jag kan lägga upp om du vill.
    Det gäller rutinen för kalibrering genast följt av setup.
    Det är ju mina värden, som troligen inte stämmer för dig.

    mvh/Bo
    NKMA -
    Ner Kommer Man Alltid...
    380, 450, 500, 520, 550, 600 & 700. Align, Alzrc, HK, Mikado, SAB & XLPower. Mest sport & 450.

  4. #4
    Aktiv användare latjos avatar
    Reg.datum
    Oct 2015
    Ort
    Sundsvall
    Inlägg
    127
    OK
    Jag kan ju pröva.
    Goblin 570 carbon- AR7200BX-Urukay Vbar blueline 5.3Pro-Blade130x-Lynx Oxy3 MiniVbar-Goblin 420 Spirit pro

  5. #5
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    Dackebygd
    Inlägg
    598
    Det blir överström (overcurrent), när man varvar upp bladen för snabbt, och det brukar också
    ge ett felmeddelande från reglaget.
    Det är alltså lämpligt att nollställa (resetta) detta felmeddelande!

  6. #6
    Aktiv användare latjos avatar
    Reg.datum
    Oct 2015
    Ort
    Sundsvall
    Inlägg
    127
    Har den ställd på heli slow,Hur resettar man ESC:en?
    Goblin 570 carbon- AR7200BX-Urukay Vbar blueline 5.3Pro-Blade130x-Lynx Oxy3 MiniVbar-Goblin 420 Spirit pro

  7. #7
    Heli-galen nkmas avatar
    Reg.datum
    Nov 2011
    Ort
    Danderyd
    Inlägg
    5 617
    Det här brukar fungera för mig

    Jag har fyra olika trottelkurvor i radion. Värden beror ju på varvtat, så mina siffror på kurvorna 1-3 är bara exempel.

    Kurva 1: Rak 50% (normal)
    Kurva 2: Rak 65% (ID1)
    Kurva 3: Rak 78% (ID2)
    Kurva 4: -100, 0, 0, 0, 100

    Kurva 4 använder jag bara vid intställning och trottelkalibrering. Då väljer jag den som "normal" i radion.

    Jag börjar alltid med trottelkalibrering.
    Därefter går jag igenom programmeringen av ESC. Här använder jag gov store.

    Här är min "lathund" (siffrorna är ju bara exempel):

    YGE/YEP setup

    Start with throttle calibration
    1. Trottle att 100% (linear curve -100% - 0 - 0 - 0 - +100%).
    2. Connect e.g. 3S (rather than 6S) motor LiPo.
    3. Wait for bip-bip-bip... – pull trottle-stick to min.
    4. Disconnect power and connect programming card
    5. Do page 1:
    Timing=18°, brake=off, Cut off/acc=slow down/LiPo,
    Cut off volt=3.1, Cells=6, special funcs=(none)
    6. Do page 2 (press both for 3 seconds):
    Gov.st-enter, Freew.on-enter
    Gov. Mode P-Gain: 0.9
    Gov. Mode I-Gain: 0.05
    Startup Speed: Heli slow
    PWM-Frequency: 8 khz
    Startup Power: 4% (2% for HV setup)

    Disconnect power and prepare for gov store (RPM calibration)
    1. Radio at trottle = 0 and TH on.
    2. Power up heli. Battery charged to 4,0 volt per cell.
    3. TH off and stick to 100% (still linear curve 0-100%).
    4. When motor makes a RPM dip it's done.

    If it does not work, you need to switch gov off and go back
    to gov store with Prog card and try again.

    mvh/Bo
    NKMA -
    Ner Kommer Man Alltid...
    380, 450, 500, 520, 550, 600 & 700. Align, Alzrc, HK, Mikado, SAB & XLPower. Mest sport & 450.

  8. #8
    Heli-galen nkmas avatar
    Reg.datum
    Nov 2011
    Ort
    Danderyd
    Inlägg
    5 617
    Om reset av YGE/YEP
    Jag tror att ESCn resettas vid setup eller egentligen vid trottlekalibrering.

    Det finns dock en procedur för factory reset (hittad på HF):

    1. Throttle 100%.
    2. Power up ESC.
    3. Wait till beep quits.
    4. Unplug ESC power (still 100% throttle).
    5. Power up ESC.
    6. Wait till beep quits.
    7. Unplug ESC power (still 100% throttle).
    8. Power up ESC.
    9. Wait till beep quits.
    10. pull throttle to 0%.

    Se detta som en utvidgad trottlekalibrering med "factory reset".

    Efter detta ska man göra setup.

    mvh/Bo
    NKMA -
    Ner Kommer Man Alltid...
    380, 450, 500, 520, 550, 600 & 700. Align, Alzrc, HK, Mikado, SAB & XLPower. Mest sport & 450.

  9. #9
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Jan 2014
    Ort
    Huvudsta
    Inlägg
    691
    Prova att köra auto timing, hade samma beteende med min YEP40 o EOX motorn på min Oxy, inga fixed timings funkade utan det blev over current under spool up...
    Oxy 285 AR7200BX, Koby40, HKII-2216-16 450L VX1e, HW50v3, HK 2520-1880 Goblin 570 VX1n, Jive 80+HV, HKIII-4025-550
    Lynx Team Pilot / Oxy Field Rep

  10. #10
    Aktiv användare latjos avatar
    Reg.datum
    Oct 2015
    Ort
    Sundsvall
    Inlägg
    127
    Har testat autotiming ingen skillnad,bytt motor ingen skillnad,resettat ingen skillnad.Det enda som ger en förbättring är PWM frequency 16Khz då orkar den gå obelastad utan blad,med blad orkar den inte.
    Goblin 570 carbon- AR7200BX-Urukay Vbar blueline 5.3Pro-Blade130x-Lynx Oxy3 MiniVbar-Goblin 420 Spirit pro

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •