T-Shirt Banner
Sidan 2 av 6 FörstaFörsta 1234 ... SistaSista
Resultat 11 till 20 av 60

Ämne: Min första nitro

  1. #11
    Aktiv användare Kråkans avatar
    Reg.datum
    May 2017
    Ort
    Sky
    Inlägg
    385
    Tjena den ska ha separat. Det är fbl

  2. #12
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Oct 2013
    Ort
    Norrtälje
    Inlägg
    467
    Bra, vissa FBL gyron från Align vill ha CCPM.

    Då är det bara att se till att du har rätt kanal ordning, lägga till ett fast värde eller ett vred för gain på kanal 5 och kanal 6 som pitch med thr som källa och sen skapa kurvor för thr och pitch......

    / Jonas

    Skickat från Taranis via Taptalk

  3. #13
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Dec 2011
    Ort
    Dackebygd
    Inlägg
    541
    Ja, det skrev jag väl, att det tar lite tid att komma igång med Taranis!
    Jeti skall vara rätt lika, om jag inte är på vinden och cyklar. Har inte micklat med Jeti,
    men Taranis har jag haft flera år.
    Bestäm Dig för, vilken kanalordning Du vill ha. Det väljer man i gyrot (hade Du BeastX ?)
    Det gör man genom att välja Futaba eller JR
    Skapa ny modell i radion! Du har väl kalibrerat spakarna?
    I "Input" sätter du exponential och rate. Sen går du till mixar och knappar in skev, höjd, sida ,,o.s.v
    på rätt kanal.
    Här anger man också vilka kurvor, som skall användas till pitch och gas.
    Sen går man till "servon" och matchar utslagen och riktningen, så att BeastX blir glad.
    Kurvor och flyglägen skall också göras, men vänta med det, tills det andra fungerar!
    Några frågor har Du väl inte? VA
    Jag flyger med SAB420, miniVbar, TaranisX9, så bara fråga på.

  4. #14
    Aktiv användare Kråkans avatar
    Reg.datum
    May 2017
    Ort
    Sky
    Inlägg
    385
    Efter ca 5 timmar gav vi upp för idag ��. Kompisen kör tanaris på sin quad men verkar som det tar lite längre tid att komma igång med den för heli hehe. Får bli att försöka igen till helgen. Försöka hitta mer info på youtube kanske

  5. #15
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Oct 2013
    Ort
    Norrtälje
    Inlägg
    467
    Citat Ursprungligen postat av Kråkan Visa inlägg
    Efter ca 5 timmar gav vi upp för idag 😂. Kompisen kör tanaris på sin quad men verkar som det tar lite längre tid att komma igång med den för heli hehe. Får bli att försöka igen till helgen. Försöka hitta mer info på youtube kanske
    Gör exakt samma för kanal 1 - 4 och kopiera trottel kanalen till kanal 6 så ska du ha en fungerande grund.
    Sen är det kurvor för trottel och pitch kvar......
    / Jonas

    Skickat från Taranis via Taptalk

  6. #16
    Aktiv användare Kråkans avatar
    Reg.datum
    May 2017
    Ort
    Sky
    Inlägg
    385
    Skulle försöka igen idag. När jag slog på strömmen blev bec glödhet och nu går den ej att stänga av. Även 2 servon brann upp. Funderar nästan på att sälja grejerna, känns som jag inte kommer kunna reda ut dethär på egen hand. Tankarna går även på om man kan lämna in den i nån rc butik som kan hjälpa mig att komma igång men känns som om det kommer bli aldeles för dyrt. 2 nya servon plus bec kommer lätt gå på 1500. Nitrodrömmen blir nog aldrig verklighet

  7. #17
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Oct 2013
    Ort
    Norrtälje
    Inlägg
    467
    Trist....
    Vilka servon var det som brann?
    Var det något mekaniskt fel som låste servona eller vad hände?
    / Jonas

    Skickat från Taranis via Taptalk

  8. #18
    Aktiv användare
    Reg.datum
    Oct 2011
    Ort
    Arvika
    Inlägg
    359
    Du köpte väl en helt ny? Borde vara lite garanti på den.

  9. #19
    Aktiv användare Ralles avatar
    Reg.datum
    Jan 2013
    Ort
    Lönsboda, Skåne
    Inlägg
    364
    Ge inte upp, tyvärr händer sådan här skitgrejer, speciellt i början, å man fattar inte varför.
    Trist bara att behöva lägga ut en massa pengar.
    Du kopplade inte in det annorlunda på något vis idag?


    Skickat från min iPhone med Tapatalk

  10. #20
    Aktiv användare Kråkans avatar
    Reg.datum
    May 2017
    Ort
    Sky
    Inlägg
    385
    Nej kopplade inte ens ur nåt. Försökte binda om mottagaren för att se om det skulle göra någon skillnad men fick den inte att binda först. Kanske borde kopplat ur alla servon innan men har aldrig varit med om att det behövts. Det var 2 savox 1257 de främre på swash. Allt helt nytt

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •