Join Helisweden on discord
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 16

Ämne: Brain, tail setup

  1. #1

    Brain, tail setup

    Håller på med en ny setup på min Logo 500 och märker att när jag ställer end-pointsen i Brain gyrot under tail setup är det något som inte blir rätt. När jag satt utslagen och är nöjd och gå vidare till nästa meny går utslagen på tailen tillbaka och blir betydligt mycket mindre. Det bara minskas utan anledning. Testat att vara inne i advanced och lagt in siffror istället men ingen skillnad. Testat 2 Futaba servon och det är samma fel på båda. (BLS 251 och S9254)

    Vad kan tänkas vara felet tro? Blir för lite utslag på tailen
    Logo 700, Logo 550sx, Oxy 4

  2. #2
    Aktiv användare
    Reg.datum
    May 2014
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    495
    Menar du där man sätter alla endpoints, så det visas 100% i bägge riktning för alla kanaler?
    Eller menar du där man sätter inställningar för tail? Där det finns en stor + och en stor - knapp?

  3. #3
    + och - knapparna
    Logo 700, Logo 550sx, Oxy 4

  4. #4
    Aktiv användare
    Reg.datum
    May 2014
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    495
    Så du ställer in tail, ordnar max utslag går till nästa sida och då går inte tailen hela vägen fram på bägge sidorna?
    Jävligt skumt, har aldrig varit med om det själv o jag har 3 sådana enheter.

    Om du går igenom hela setup till sista delen när man ska kolla så allt e ok, funkar fortfarande inte tail som den ska?
    Om du tar bommen o drar från en sida till en annan, går inte då din tail hela vägen från ena sidan till den andra? Kompenserar den rätt hela vägen?

  5. #5
    Ja tycker också det är skumt. Verkar inte kompensera på rätt sätt heller
    Logo 700, Logo 550sx, Oxy 4

  6. #6
    Forum-räv helge ks avatar
    Reg.datum
    Feb 2012
    Ort
    Huddinge
    Inlägg
    4 874
    Blog Entries
    5
    även jag har Brain gyron och har inte sett detta förut.
    har man väl 100-100 i Radio setup i brainen och rätt kompensering, samt ställt in ändlägerna så skall den gå ut i max inställd ändlägen
    när man kollar kompenseringen i slutet av setupen
    Sir Kraschalot.

  7. #7
    Aktiv användare
    Reg.datum
    May 2014
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    495
    Citat Ursprungligen postat av Jacob Visa inlägg
    Ja tycker också det är skumt. Verkar inte kompensera på rätt sätt heller
    Kompenserar den inte åt rätt håll eller den kompenserar inte tillräckligt?
    Om den inte går åt rätt håll så måste du göra en reverse i din radio.

    I början där du ställer in +-100 för alla kanaler, var noga med att tail o allt annat går även åt rätt håll förutom att de ska nå +-100.

    Jag har själv missat det en gång, om du tittar noga på tex tail står det left/right, på pitch står det up/down osv...

  8. #8
    Allt det ska vara rätt, ger 100/100 och åt rätt håll
    Logo 700, Logo 550sx, Oxy 4

  9. #9
    Aktiv användare
    Reg.datum
    May 2014
    Ort
    Malmö
    Inlägg
    495
    Jag har tyvärr slut på idéer

    Förmodar du har senaste firmware + senaste windows/andriod programvara?
    Om inte så skaffa dessa. Prova även en reset på brain o kör från början igen med en helt ny fräsch setup i din radio.

  10. #10
    Gjorde en ominstallation av programmet. Ska nog testa att reseta allt och börja om från ruta 1
    Logo 700, Logo 550sx, Oxy 4

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •